Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspješna misija

Carter u Sj. Koreji oslobodio zatočenog Amerikanca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši američki predsjednik Jimmy Carter otputovao je u petak iz Sjeverne Koreje s Amerikancem kojeg je oslobodio iz sjevernokorejskog zatvora te s porukom Pjongjanga da je spreman nastaviti pregovore o nuklearnom razoružanju, objavili su kineski i sjevernokorejski mediji.

Jimmy Carter stigao je u srijedu u humanitarnu misiju čiji je cilj bilo oslobađanje Aijaloma Mahlija Gomesa (30), osuđenog na osam godina prisilnog rada zbog ilegalnog ulaska u zemlju iz Kine. Bivši profesor engleskog uhićen je u siječnju, a osuđen u travnju.

Pročitajte i ovo Travis King nova kriza između dviju zemalja VIDEO Amerikanac koji je prešao u Sjevernu Koreju je vojnik, oglasila se njegova majka: "Travis to ne bi napravio" Sudski čekić Uskraćivao mu hranu Amerikanac u Zagrebu autističnog brata držao u lancima: Nepravomoćno dobio tri godine zatvora

'Carter i Aijalon Mahli Gomes ukrcali su se u zrakoplov i napustili zemlju', javila je agencija Nova Kina iz Pjongjanga. Informaciju je potvrdio State Department.

Sjeverna Koreja izrazila je također Carteru spremnost da nastavi pregovore o svojem nuklearnom programu, objavila je sjevernokorejska agencija KCNA. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene