Obavijesti Video Pretražite Navigacija
novi obrat

Puigdemont odlučan voditi nezavisnu Kataloniju: "Neću odstupiti, nastavljamo dalje"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Katalonski vođa Carles Puigdemont u srijedu je opovrgnuo da odustaje od kandidature za predsjednika vlade Katalonije, nakon objave njegovih privatnih poruka iz kojih se vidi da je gajio neke "sumnje" oko toga i u kojima je napisao da je došao kraj bitki za neovisnu Kataloniju jer su ga žrtvovali njegovi saveznici.

"Nastavljamo dalje", poručio je Carles Puigdemont u poruci na Twitteru.

Pročitajte i ovo U Barceloni prosvjed protiv amnestije za organizatore referenduma o neovisnosti Nosili španjolske zastave Deseci tisuća ljudi prosvjedovali na ulicama Barcelone i uzvikivali: "Ne amnestiji, ne odcjepljenju!" Carles Puigdemont (Foto: AFP) Objavljene presude Španjolski sud izdao novi uhidbeni nalog za Puigdemonta

Emisija "El Programa de Ana Rosa" privatne televizijske kuće Telecinco objavila je u utorak niz Puigdemontovih poruka bivšem članu katalonske vlade Toniju Caminu u kojima piše da gaji "sumnje" oko svoje kandidature te da je, u skladu s planom španjolske vlade, "žrtvovan od strane svojih saveznika".

No, u najnovijem obratu, Puigdemont je odlučan voditi nezavisnu Kataloniju.

"Ja sam ljudsko biće i također imam trenutke kada gajim sumnje. Ali ja sam također i predsjednik te iz poštovanja, zahvalnosti i obveze prema građanima i zemlji, neću odstupiti. Nastavljamo dalje", poručio je na Twitteru.

U međuvremenu je potpredsjednik španjolske vlade zatražio od šefa katalonskog parlamenta da odustane od potpore Puigdemontu te započne konzultacije oko novog kandidata.

Za sada Puigdemont, kojeg je Madrid svrgnuo s mjesta predsjednika regionalne katalonske vlade i koji se nalazi u Belgiji, ostaje jedini kandidat. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene