Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U ratu s narko-kartelima

Calderon niječe da Meksiko ne može kontrolirati teritorij

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Felipe Calderon u razgovoru za agenciju Associated Press je zanijekao da je Meksiko neupješna država i odbacio izvješća vlade SAD-a u kojima se postavlja pitanje gubi li meksička vlada nadzor nad teritorijem od narko-kartela.

Calderon je rekao da njegova vlada 'nije izgubila niti jedan dio, bilo koji dio meksičkog teritorija' od organiziranog kriminala. Također je rekao da je 'potpuno netočno' označiti Meksiko kao neuspješnu državu. Calderon je agenciji AP u četvrtak također rekao da vlada SAD-a mora učiniti više na borbi protiv korupcije sjeverno od granice.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi s drogom u europi "Spuštenih glava i zacakljenih očiju, satima nepomično sjede": Sve je više umrlih od zombi-droge Ilustracija Proširena istraga U Hrvatsku je pokušao prebaciti najmanje 100 kg marihuane: USKOK uhvatio državljana BiH u pokušaju krijumčarenja

>> Meksiko u ratu s narko-kartelima

>> VIDEO: U narko obračunu ubijena djeca

Izvješća vlade SAD-a nedavno su upozorila na uzbunu zbog rasta nasilja u Meksiku. U jednom se kaže da Meksiko i Pakistan riskiraju postati neuspješne države ako se nasilje nastavi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene