Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Čad: Stotine ranjenih, predsjednik se ne predaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sukobima između čadske vojske i pobunjenika u N'Djameni ranjeno je nekoliko stotina ljudi u protekla dva dana, uglavnom civila koji su stradali od zalutalih metaka, objavila je danas u Parizu humanitarna organizacija Liječnici bez granica (MSF).

Ekipa MSF-a koja radi u bolnici u N'Djameni samo je u jednom danu primila 48 ranjenih, među kojima je bio tek jedan vojnik, precizirala je telefonom Isabelle Defourny, dužnosnica programa MSF-a u Čadu.

Pročitajte i ovo Domagoj Ivanković i Domagoj Janković - 1 O Zokiju i Plenkiju Dva glumca došla na Markov trg pa najavili "Tvrdu kohabitaciju": Glavne uloge imaju predsjednik i premijer Zoran Milanović Predsjednik RH Milanović se još jednom javio na društvenim mrežama, evo koga je ovaj put spomenuo

U jednu drugu bolnicu primljeno je oko 200 ranjenih, prema
informacijama koje je organizacija dobila od čadskog Crvenog križa, dodala je Deforuny i objasnila da ekipe MSF-a u N'Djameni ne mogu odrediti broj mrtvih.

U međuvremenu je francuska vlada objavila kako je iz Čada evakuirala oko 500 svojih državljana, a UNHCR priopćio da je nekoliko stotina čadskih izbjeglica već stiglo u kampove u Kamerunu.

U nedjelju su se ponovo rasplamsale borbe oko predsjedničke palače u N'Djameni gdje su pobunjenici opkolili predsjednika Idrissa Debyja i njemu odane snage.

Lokalno stanovništvo tvrdi da se iz smjera palače u središtu grada čuje buka teškoga naoružanja.

Reuters je javio da su vojni helikopteri i postrojbe odane
predsjedniku Čada Idrissu Debyju u nedjelju napale pobunjeničke snage koje su okružile predsjedničku palaču. Deby i nekoliko ministara još se uvijek nalaze u palači, a ona je dobro branjena tenkovima, teškim topništvom i potporom iz zraka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene