Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bush posjetio srušeni most

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik George W. Bush posjetio je ruševinu mosta preko rijeke Mississippi u Minneapolisu i obećao brzu federalnu pomoć za njegovu obnovu.

U vrijeme posjeta američkog predsjednika ronioci su i dalje tražili tijela stradalih u mutnim vodama Mississipija.

Pročitajte i ovo Marin Miletić O Bogu i ljudima Problemi u Mostu? Oglasio se Marin Miletić: "Uvjeren sam, bit će dobro" Nino Raspudić i Marija Selak Raspudić Liste za EU izbore Raspudići napustili stranku? "Ne znam što vam nije jasno"

Most se srušio u srijedu navečer kada je na njemu bilo pedesetak automobila. Potvrđena je pogibija petero ljudi, a za osmero ih se još traga.

Predsjednik Bush je helikopterom desetak minuta nadlijetao mjesto nesreće, a zatim se pješice uputio prema 40 godina starom mostu.

Ronioci se boreći se sa snažnim strujama i dalje traže stradale među hrpama metala i betona. Most je bio dio autoceste I-35, a srušio se baš u vrijeme pojačanog prometa. Taj osmotračni most vitalna je poveznica preko Mississippija i najfrekventniji most u Minnesoti kojim je dnevno prolazilo 140,000 vozila.

"Naša je poruka građanima Minneapolisa - želimo ovaj most obnoviti što je prije moguće. Znamo da je on ovdje glavna arterija života", rekao je Bush novinarima.

Procjenjuje se da bi obnova mogla koštati do 500 milijuna dolara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene