Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Crveno more

Buknuo požar na trajektu s 1.230 putnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na trajektu s 1.230 putnika, koji je plovio iz jordanske luke Aqaba na Crvenom moru prema egipatskoj luci Nuweiba buknuo je požar.

Svih 1.200 putnika koji su se nalazili na trajektu su spašeni i požar je brzo ugašen, objavile su egipatske i jordanske vlasti.

Pročitajte i ovo Požar na Jarunu Još nepoznat uzrok Požar u Zagrebu: Iz zgrade izlazio crni dim, intervenirala hitna pomoć Gori zgrada u Valenciji - 4 Sablasni prizori u Španjolskoj VIDEO/FOTO Požar progutao zgradu od 14 katova: ''Vidjela sam ljude koji su spaljeni i viču upomoć s balkona''

Ipak, jedan je Egipćanin poginuo nakon što je skočio s trajekta u more.

'Požar ga je stajao života, utopio se. Tijelo su pronašle spasilačke ekipe', kazao je jordanski glasnogovornik civilne zaštite Farid al-Shareh za AFP.

Putnici s trajekta Pella su prevezeni u najbližu jordansku luku Dora, gdje čekaju drugi trajekt koji će ih prevesti u Egipat, javlja AP.

Eksplozija na trajektu dogodila se u teretnom dijelu, kazao je al-Shareh.

Egipatske vlasti su izvijestile kako je spasilački brod stigao do trajekta Pella koji se nalazio oko 15 nautičkih milja od jordanske obale. Na trajektu su se većinom nalazili egipatski radnici koji su se vraćali kući na praznike.

U veljači 2006. godine, također na Crvenom moru, u požaru na trajektu poginulo je oko 1.000 ljudi, većinom egipatskih ranika koji su se vraćali kući iz Saudijske Arabije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene