Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bugarska tajna služba uhodi novinare i parlamentarce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bugarska služba za sigurnost zadužena za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala, priznala je da je uhodila novinare i parlamentarne zastupnike.

U najvećem broju slučajeva služba je neutemeljeno pribavljala podatke o telefonskim razgovorima novinara i parlamentaraca, objavila je ta ista služba u svom priopćenju.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Borba protiv lex AP Sve više organizacija protiv Plenkovićeva plana: "Ovim zakonom žele ušutkati novinare" Napadi na medije - 1 Problematične izmjene Sloboda medija i novinara u Hrvatskoj je u opasnosti? ''Vlada inzistira na zakonu opasnih namjera''

Unatoč tomu akcija uhođenja pokrenuta u kolovozu još nije službeno obustavljena.

Jedan od čelnika službe dobio je dan prije otkaz zbog nanošenja štete ugledu, a najavljeni su otkazi i drugim suradnicima.

Bugarska sigurnosna služba, koju tamošnji novinari zovu 'bugarski FBI', osnovana je prije godinu dana sa zadaćom da se bori protiv korupcije i organiziranog kriminala.

Najnoviji slučaj uhođenja navodno oko 50 novinara te parlamentarnih zastupnika izazvao je političku sablazan u Sofiji.

Akcija je pokrenuta kad su objavljeni 'povjerljivi podatci' na inernetskoj stranici koja kritizira Vladu, objavili su bugarski mediji. Glavnog urednika stranice prije nepuna tri tjedna na ulici je pretuklo više muškaraca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene