Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kad su vatrogasci izašli na teren vatra je već gotovo potpuno uništila zdanje.


Zgrada koja je uskoro trebala postati prihvatni centar za podnositelje zahtjeva za azilom u Švedskoj namjerno je zapaljena, kako se čini, objavila je policija u subotu.
 

Vezani članci Slika nije dostupna EU upozorava Mađarsku; Orban poručuje 'borimo se protiv elite' Slika nije dostupna Pred Hrvatskom ispunjavanje obveza: Stiže nam prvih 50 migranata, no jesmo li spremni?

Snage reda objasnile su u priopćenju da su vatrogasci pozvani u petak navečer oko 23 sata ugasili vatru koja je već gotovo potpuno uništila nenastanjeno zdanje.

Prve informacije s lica mjesta navele su policiju da otvori istragu zbog "namjernog paleža".

Požar koji je zahvatio nekadašnje odmaralište u Eskilstuni, 90 kilometara zapadno od Stockholma, jedan je od desetak od početka godine za koji nema sumnje da je podmetnut. No, policija nije pronašla sumnjivca ni za jedan od tih požara.

'Neću sjediti prekriženih ruku i gledati kako nas ožičuju'

Oko 60 osoba trebalo je biti smješteno u tom prihvatilištu.

Švedska je jedna od zemalja koje privlače najviše izbjeglica te za ovu godinu predviđa između 140.000 i 190.000 zahtjeva za azilom, na 9,8 milijuna stanovnika.

Dio birača protivi se toj imigraciji kako svjedoči popularnost Švedskih demokrata (krajnja desnica) koji pozivaju na zatvaranje granica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook