Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Buckinghamska palača:

'Princ Andrew nije maloljetnice tjerao na seks'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Buckinghamska je palača u petak opovrgnula svaku umiješanost princa Andrewa u navodni seksualni skandal u Americi, koji je izbio nakon što je njegovo ime spomenuto u spisima jednog tamošnjeg suda.

Ime princa Andrewa spominje se u izjavi jedne žene u sudskom postupku na Floridi protiv financijskog tajkuna Jeffreya Epsteina, optuženog da je 2008. počinio seksualni prijestup. Žena je izjavila da ju je Epstein između 1999. i 2002. tjerao na spolni odnos s princem, dok je bila maloljetna.

Pročitajte i ovo Jeffrey Epstein Očekuje se još Objavljeni novi dokumenti iz tužbe protiv pedofila Epsteina: Njegov zaposlenik ispričao koga je sve vidio Ilustracija Progovorio i pilot Lolita Express - mračna tajna koja povezuje Clintona, Trumpa i Eipsteina: Žrtve otkrile detalje paklenog aviona i kreveta na kojem su ispunjavale bolesne fantazije bogataša

Palača je priopćila da odbacuje "svaku naznaku neprikladnog odnosa s maloljetnicima" te da neće komentirati pojedinosti sudskog postupka.

"To se odnosi na građansku parnicu koja je već dugo u tijeku u Sjedinjenim Državama, u kojoj vojvoda od Yorka nije stranka", rekla je glasnogovornica Buckinghamske palače.

"Stoga nećemo komentirati pojedinosti. Međutim, kako bi se izbjegle sumnje, svaka naznaka nedoličnog postupka s maloljetnicima potpuno je neistinita", dodala je.

Žena je izjavila da je bila prisiljena na odnos s princem u Londonu, New Yorku i na Epsteinovu privatnom otoku u Karibima.

Princ Andrew ranije je bio na meti kritika zbog prijateljstva s Epsteinom. Fotografiran je s njime u prosincu 2010, kad je Epstein služio 18-mjesečnu zatvorsku kaznu zbog nagovaranja maloljetnika na prostituciju, a godinama ga je posjećivao i u njegovoj kući na Floridi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene