Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Procurile snimke iz SAD-a

Brutalno iživljavanje na farmi: Nadrogirani radnici tek rođenu telad premlaćuju čeličnim šipkama

Farma, ilustracija (Foto: AFP)
Farma, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Internetom kruže snimke brutalnog zlostavljanja životinja na farmi Fair Oaks Farm u Indiani, jednoj od najvećih mliječnih farmi u SAD-u.

Animal Recovery Mission (ARM) je objavio zastrašujuću snimku okrutnosti i zlostavljanja krava i teladi na farmi Fair Oaks Farms u Indiani. Farma je jedna od najvećih mliječnih farmi u zemlji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ljubav je kriva?! ''Štene je letjelo 10 metara u daljinu'': Žena koja baca životinje kroz prozor ponovno ima psa Ilustracija Zlostavljanje životinja Bacila psa s devet metara, ozljede su bile užasne, njezin čin zgrozio i sud: "Učinila sam joj uslugu"

Upozoravamo da je snimka vrlo uznemirujuća, a može se pogledati na YouTube linku ARM-a ovdje.

Aktivisti ARM-a uspjeli su se zaposliti na farmi i tijekom tri mjeseca snimili kadrove užasa koji se tamo događa. Na snimci objavljenoj u srijedu vide se radnici koji nogama, čeličnim šipkama i plastičnim bocama za mužnju premlaćuju tek rođenu telad.

Mrtve i umiruće životinje ostavljaju na suncu u iznimno visokim temperaturama. Najveći je problem, tvrde aktivisti, dolazak inspekcije, turista ili poslovnih partnera na farmu. Tada se sve uginule životinje hitno uklanjaju.

Istovremeno, radnici na farmi puše marihuanu, a aktivistima su na poslu ponudili i kokain. Na snimci se vidi i plantaža marihuane na zemlji koja je u vlasništvu Fair Oaks Farma.

"Ništa nije gore od ovoga"

"U deset godina našeg djelovanja po cijelom svijetu nismo vidjeli ovako strašno i svakodnevno zlostavljanje teladi. Ono što se u javnosti zna o Fair Oaks Farm i ono što smo mi vidjeli su dan i noć", kazao je Richard Couto iz ARM-a. "Ništa nije gore od Fair Oaks Farm", dodao je.

"Najgore je zlostavljana tek rođena telad i to ne jednom ili dvaput na dan već po cijele dane, svakodnevno. Kad nisu premlaćivani, onda ih ostavljaju na ekstremno visokim temperaturama. Krave pokušavaju dozvati svoju telad toliko dugo dok ne izgube glas", kazao je Cuoto.

Gotovo 30.000 krava živi (i umire) na farmi u Indiani. Većina njih živi u 10 ambara veličine hangara za avion, a muzu se svakodnevno, tri puta na dan.

Nakon objave snimke, zgrožena javnost pozvala je na bojkot proizvoda koji dolaze s te farme, a trgovine diljem SAD-a počele su povlačiti Fairlife mliječne proizvode sa svojih polica. Iz tvrtke je priopćeno da su obustavljene sve isporuke iz Fair Oaks Farme, te da će provesti kontrolu u svojim ostalim dobavljačima.

Neki aktivisti ARM-a tvrde kako ovo nije izdvojeni slučaj te da se ne radi o iznimci već pravilu i da se na isti ili sličan način postupa na svim velikim farmama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene