Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Brown odbacuje pozive za prijevremeno povlačenja iz Iraka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski premijer Gordon Brown odbacio je pozive da napravi plan za povlačenje iz Iraka i rekao je da će Britanija "ispuniti svoje obveze" prema iračkom narodu i Ujedinjenim narodima.

U pismu objavljenom u Londonu, Brown je rekao da Britanija još treba "obaviti važan posao" u Iraku i "izvršiti jasne obveze".

Pročitajte i ovo Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje Slika nije dostupna Gordon Brown se ispričao za greške u Iraku

Brownovo pismo upućeno Menziesu Campbellu, čelniku britanske oporbene Libealne demokratske stranke, objavljeno je usred rastućih nagađanja o prijevremenom britanskom povlačenju iz Iraka.

Campbell je zatražio preispitivanje vladine strategije u Iraku i
Afganistanu inzistirajući na tome da je razina gubitaka sada
"neprihvatljiva".

Brown je odbacio optužbe da je 5.000 britanskih vojnika u južnom Iraku sada "jako ograničeno" u svojim aktivnostima i rekao je da oni i dalje mogu napadati paravojne snage i pružati sigurnost.

"Ja sam odlučan u tome da naš pristup Iraku treba biti temeljen na načelu da ćemo ispunjavati svoje obveze prema vladi i narodu Iraka i Ujedinjenim narodima", napisao je Brown.

"Stoga ja odbacujem vaš pristup koji traži unaprijed određeni plan povlačenja i koji bi potkopao naše međunarodne dužnosti, a isto tako bi otežao zadaću naših oružanih snaga i povećao rizik s kojima su suočene".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene