Obavijesti Video Pretražite Navigacija
179 britanskih vojnika ubijeno

Brown objavio završetak britanskih borbenih operacija u Iraku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Borbene operacije britanskih vojnika u Iraku službeno su završile u četvrtak nakon šest godina krvave i skupe misije, koje je bila jako nepopularna u britanskoj javnosti, i preostali vojnici vraćaju se kući.

Nakon sastanka u Londonu s iračkim premijerom Nurijem al-Malikijem britanski premijer Gordon Brown rekao je novinarima da je preostalih 3.700 britanskih vojnika u Iraku počelo napuštati svoju bazu u predgrađu južnoga grada Basre.

Pročitajte i ovo Ilustracija Suspenzija Irački militanti više neće napadati Amerikance na Bliskom istoku, oglasio se Pentagon Ilustracija "Nećemo oklijevati" Amerikanci izveli zračne udare u Iraku, ubrzo stigla i jasna poruka

Brown je rekao da je time završeno poglavlje borbene misije u Iraku. Od početka američke invazije na Irak 2003., 179 britanskih vojnika je ubijeno. Britanska vojska u Basri je održala komemoraciju svojim poginulim kolegama čitajući naglas njihova imena. Brown je rekao da poginuli vojnici nikada neće biti zaboravljeni te da im Britanija duguje golemu zahvalnost.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene