Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Broj poginulih u Albaniji porastao na 16

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još pet trupala pronađeno je u ponedjeljak nakon eksplozija koje su se u subotu dogodile u vojnom skladištu u Tirani, a jedna je osoba, prevezena u bolnicu u Italiji, umrla čime se broj žrtava popeo na šesnaest.

- Truplo trogodišnjeg djeteta unakaženo zbog opeklina, pronađeno je kod mjesta na kojemu su specijalne snage u nedjelju pronašle truplo njegove majke, izjavio je Hysen Deliu, prijatelj obitelji.

Pročitajte i ovo Spašavanje posjetitelja iz žičare u Turskoj Ozlijeđeno deset osoba VIDEO Strašna nesreća na žičari u Turskoj: Jedna osoba poginula, još traje evakuacija zaglavljenih u kabinama Eksplozija u hidroelektrani kod Bologne Užas kod Bologne VIDEO Eksplozija u talijanskoj hidroelektrani: Četvero radnika poginulo, za nekolicinom se još traga

- Devetnaestogodišnjakinja podlegla je u nedjelju ozljedama u bolnicu u Tirani, a jedna je osoba umrla u bolnici u Italiji kamo je prevezena u nedjelju, potvrdili su bolnički izvori.

Spasilačke ekipe su u ponedjeljak pronašle i pet trupala kod mjesta nesreće u Gerdecu, ne mogavši ih identificirati jer su napola izgorjela, kako navode liječnici.

Među mrtvima i ozljeđenima puno je žena i djece, prema bolničkim izvorima.

Najmanje deset osoba još se vode kao nestale, prema popisu koji je u ponedjeljak poslijepodne objavio vladin ured za odnose s javnošću.

Stotine ljudi, uglavnom rodbina i prijatelji obitelji žrtava i seljaci s tog područja, u ponedjeljak poslijepodne su blokirali državnu cestu tražeći od vlasti da ubrzaju potragu.

Mnoštvo je uzvikivalo uvrede i optužbe na račun albanskog ministra obrane Fatmira Mediua koji je podnio ostavku.

Albanska vlada je obećala pomoć od 16.000 eura po žrtvi i obnovu najmanje 2.000 oštećenih kuća.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene