Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Još pet trupala pronađeno je u ponedjeljak nakon eksplozija koje su se u subotu dogodile u vojnom skladištu u Tirani, a jedna je osoba, prevezena u bolnicu u Italiji, umrla čime se broj žrtava popeo na šesnaest.


- Truplo trogodišnjeg djeteta unakaženo zbog opeklina, pronađeno je kod mjesta na kojemu su specijalne snage u nedjelju pronašle truplo njegove majke, izjavio je Hysen Deliu, prijatelj obitelji.

Vezani članci Eksplozija u zagrebačkom naselju Travno, oštećen kafić Otkriveno tko stoji iza eksplozije u Travnom: Bombu donio u torbi, oštećena tri stana U Splitu u eksploziji oštećen automobil - 2 Splićanin pod čiji je automobil postavljena bomba u šoku: ''Ne znam zašto, ni s kim nemam problema''

- Devetnaestogodišnjakinja podlegla je u nedjelju ozljedama u bolnicu u Tirani, a jedna je osoba umrla u bolnici u Italiji kamo je prevezena u nedjelju, potvrdili su bolnički izvori.

Spasilačke ekipe su u ponedjeljak pronašle i pet trupala kod mjesta nesreće u Gerdecu, ne mogavši ih identificirati jer su napola izgorjela, kako navode liječnici.

Među mrtvima i ozljeđenima puno je žena i djece, prema bolničkim izvorima.

Najmanje deset osoba još se vode kao nestale, prema popisu koji je u ponedjeljak poslijepodne objavio vladin ured za odnose s javnošću.

Stotine ljudi, uglavnom rodbina i prijatelji obitelji žrtava i seljaci s tog područja, u ponedjeljak poslijepodne su blokirali državnu cestu tražeći od vlasti da ubrzaju potragu.

Mnoštvo je uzvikivalo uvrede i optužbe na račun albanskog ministra obrane Fatmira Mediua koji je podnio ostavku.

Albanska vlada je obećala pomoć od 16.000 eura po žrtvi i obnovu najmanje 2.000 oštećenih kuća.