Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 120 ozlijeđenih

Broj mrtvih u Rusiji popeo se na 117

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Broj žrtava požara koji je u petak navečer izbio u noćnom klubu u ruskom gradu Permu povećao se na 117, a ozlijeđenih je više od 120 od kojih su mnogi u teškom stanju, najnovija je bilanca nesreće objavljena u utorak.

'U bolnicama u Permu umrlo je još četvero ljudi', priopćio je u utorak čelnik ruskog Ministarstva za izvanredna stanja za to područje, kako je prenijela ruska agencija Itar- Tass. U bolnicama u drugim gradovima zbrinuto je oko stotinu ljudi. Požar je izbio kada su iskre vatrometa zapalile zidne i stropne obloge od pletenog pruća u prepunom klubu 'Šepavi konj', nakon čega je više od 200 ljudi u panici pojurilo k jedinom izlazu.

Pročitajte i ovo Eksplozija na tržnici u Siriji napad u Siriji VIDEO Užas na tržnici! Eksplozija tijekom najveće noćne kupovine, puno je mrtvih i ranjenih Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

Policija je po nalogu suda u Permu u nedelju pritvorila vlasnika kluba, dvoje menadžera i muškarca zaduženog za vatromet, zbog sumnje u ubojstvo iz nehaja i zbog nepridržavanja protupožarnih propisa. Ruski premijer Vladimir Putin uputio je oštru kritiku vatrogasnim i zdravstvenim čelnicima zbog nemara, a obiteljima žrtava obećao je odštetu, naveo je Reuters.

>> Rusija: Dan žalosti za 112 poginulih u požaru

Putin je juče doputovao u Perm, grad na Uralu, oko 1.150 kilometara istočno od Moskve, gde je prisustvovao izvanrednom sastanku čelnika i položio cvijeće na ulazu u noćni klub. Ruski premijer je istaknuo kako se u svezi sa sigurnosnom situacijom na tom području moraju izvući 'zaključci na službenoj razini', odnosno moraju se uvesti sigurnosne mjere na mjestima gdje se održavaju veliki skupovi, kao i sigurnosne mjere u slučaju požara, navela je ruska agencija.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene