Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gnjusno ponašanje

Htjela je prijaviti seksualno napastovanje, policajac joj uzvratio golišavim fotografijama: "Toliko me napaljuješ da..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenik u Velikoj Britaniji poslao je golu sliku sebe popraćenu neprimjerenim komentarima ženi koja mu se obratila kako bi prijavila slučaj seksualnog napastovanja.

Britanski policijski službenik završio je na disciplinarnom saslušanju, nakon što je maltretirao ženu koja mu je pristupila kako bi podnijela kaznenu prijavu za seksualno napastovanje u jednom britanskom kafiću.

Prema službenim podacima, poslao joj je golu sliku sebe. Rekao joj je da ju želi odvesti doma, da bi volio iskoristiti svoje policijske lisice na njoj i da ga toliko napaljuje da bi ju i on sam htio napastovati, prenosi Daily Mail.

Rekao joj je ove stvari nakon što mu se žena obratila za pomoć, odnosno nakon što mu je pristupila i rekla da je doživjela seksualno napastovanje u kafiću, te da bi željela podnijeti službenu prijavu.

Pročitajte i ovo Policija, arhiva (Foto: Pixell) Udaljen iz službe Policajac napao kolege u kafiću kod Koprivnice

Ovaj je slučaj došao do disciplinarnog saslušanja, gdje se anonimnog policajca tereti za težak slučaj nedoličnog ponašanja. Ako se optužbe dokažu istinitima, član policijske uprave u Sussexu mogao bi dobiti otkaz.

Brojne zaklade i udruge za pomoć žrtvama silovanja reagirale su na ovaj slučaj, tvrdeći kako policajcu nije trebalo omogućiti anonimnost. "Ako dozvolimo anonimnost policajcima koje se tereti za maltretiranje, ne uspijevamo izgraditi povjerenje građana", rekla je Jayne Butler iz udruge Rape Crisis.

"To vam sve govori o rasprostranjenosti kulture mizoginije, gdje je ugled policajca važniji nego sigurnost žena i curica", dodala je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene