Obavijesti Video Pretražite Navigacija
jezivo iskustvo

Granična policija maltretirala Australku, ispitivali je o pobačaju i trudnoći: "Tretirali su me poput kriminalca"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Američka granična policija zaustavila je i maltretirala Australku, koja je nakon kraćeg boravka u Los Angelesu putovala za Kanadu. Upitali su je, među ostalim stvarima, je li trudna i je li ikada obavila pobačaj.

Australku Madolline Gourley, koja je za svoj godišnji odmor putovala za Kanadu, zaustavila je američka granična policija. Zatim su je zadržali, uzeli joj otiske, ispitivali je o njenoj seksualnoj povijesti te brzo deportirali. Pitali su je, među ostalim stvarima, je li trudna i je li ikada pobacila dijete.

Gourley je rekla da su je tretirali poput kriminalca. 30. lipnja, za vrijeme njenog prolaska kroz Los Angeles, granična policija ju je zaustavila jer su smatrali da je sumnjivo to što će svoj godišnji odmor provesti čuvajući kuću i ljubimce u Kanadi.

Zadržali su je u posebnoj sobi, dva puta ispitali, pretražili, fotografirali i uzeli joj otiske. U jednom ju je trenutku službenica američke granične policije upitala je li trudna. Isto je pitanje ponovljeno kasnije, kada su je selili u drugu sobu, kada im je opet odgovorila da nije trudna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Pisma slala i u zatvore Policija na državnoj granici uhitila ženu za koju sumnja da je Trumpu poslala otrov, sa sobom imala vatreno oružje

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna frontex objavio Utrostručio se broj ilegalnih ulazaka u Europsku uniju sa Zapadnog Balkana u 2022.

"Ponovila je isto pitanje, ne znam je li zaboravila ili je htjela procijeniti da li joj lažem o trudnoći", rekla je Gourley. "Rekla sam ne, nisam trudna, nakon čega me upitala jesam li ikad obavila pobačaj? Ne znam koja je logika iza tog pitanja, odnosno zašto je to sada bitno pitanje za moju situaciju?", rekla je Gourley.

Gourley je kasnije deportirana jer je prekršila uvjete svoje vize za kratkoročni boravak u SAD-u. Ova priča je tek najnovija u nizu strašnih priča turista, koji su kratkoročno morali boraviti u SAD-u i koji su imali, u najmanju ruku neugodna iskustva s američkom graničnom policijom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene