Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanija: Više od 20.000 litara alkohola zaplijenjeno kod djece

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je kod djece pronašla i zaplijenila više od 20.000 litara alkohola tijekom akcije suzbijanja konzumacije alkohola kod maloljetnika, priopćilo je britansko ministarstvo unutarnjih poslova.

Ova je incijativa bila odgovor na rastuću zabrinutost zbog zamijećenog ekscesivnog pijenja, tzv. "binge drinking", posebice kod mladih. Riječ je o brzom opijanju i definira se kao pet pića i više zaredom.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Slika nije dostupna Neslavni smo prvaci Dječaci prednjače, djevojčice ne zaostaju: Životna dob kada mladi u Hrvatskoj najviše piju ostavlja bez teksta

Ministar unutarnjih poslova Vernon Coaker izjavio je da je zapljena alkohola dio strategije u borbi protiv štete koje ispijanje alkohola nanosi mladima, njihovim obiteljima i zajednicama u kojima žive.

Policija je u svojoj akciji djelovala po dojavama građana i podacima lokalne policije.

Od ukupno 5.143 mladih koji su predali pivo, vino i druga alkoholna pića tijekom akcije provedene u veljači, 25 posto je izjavilo da ima 15 godina ili je mlađe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene