Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanija odustaje od izraza 'rat protiv terorizma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska vlada prestaje koristiti izraz "rat protiv terorizma" za borbu protiv političkog i vjerskog nasilja, izjavio je britanski ministar za međunarodni razvoj Hilary Benn.

"Ne koristimo izraz 'rat protiv terorizma' jer ne možemo pobijediti samo vojnim sredstvima, i jer se ne radi o nama protiv jednog organiziranog neprijatelja s jasnim identitetom i koherentnim ciljevima", rekao je Benn u govoru pripremljenom za New York.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković sjednica Vlade Plenković: "U ponedjeljak nam sjeda 162 milijuna eura, a zatražit ćemo još 822 milijuna eura" Ilustracija od utorka Loše vijesti za vozače, poskupljuje gorivo: Ovo su nove cijene

Ministar Benn, sve popularniji u redovima Laburističke stranke, smatra da izraz koji je popularizirao američki predsjednik George W. Bush nakon napada 11 rujna, "teroristima samo daje veću važnost, čini ih dijelom nekog višeg cilja i borbe".

"To im samo daje dodatnu snagu", navodi AP riječi britanskog ministra.

"U stvari, imamo golemu većinu ljudi na svijetu svih nacionalnosti vjeroispovjesti protiv malog broja nestalnih, sasvim različnih skupina kojima je iskrivljena slika svijeta i pomisao da su dio neke veće i važnije cjeline jedina dodirna točka", pojasnio je Benn.

Glasnogovornik britanskog premijera nije znao reći kada je Tony Blair posljednji put upotrijebio taj izraz.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene