Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Uobičajeni crveni tepih diplomatskog protkola dobio je više značenja u utorak u Londonu na dočeku novog francuskog predsjednika s čime je britanski premijer David Cameron nastojao popraviti odnos nakon prvih krivih koraka.


U svom prvom posjetu Londonu u svojstvu državnog čelnika, Francois Hollande je podsjetio na Cameronovu dosjetku s prošolomjesečnog summita skupine G20 da će Britanija prostrijeti crveni tepih za francuske porezne izbjeglice u bijegu od Hollandeovih planiranih povećanja poreza.

"Nije me uvrijedio taj šaljivi komentar. Cijenim humor, posebice britanski humor", rekao je Hollande na zajedničkoj konferenciji za tisak s Cameronom u njegovom uredu u Downing Streetu.

"Tako da sam vrlo sretan zbog izgleda za prostiranja još crvenih tepiha idućih mjeseci i godina i ne mislim da će oni imati nepoželjne učinke po kretanje kapitala ili po naše odnose", rekao je Hollande. "Što se tiče crvenih tepiha danas je tu jedan samo za Francoisa", rekao je Cameron na konferenciji punoj osmjeha i izraza ljubaznosti.

Cameronova izjava uvrijedila je neke krugove u Parizu gdje su neki ministri počeli Camerona privatno zvati "Crveni tepih". (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Vezani članci Slika nije dostupna NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA PUTINA Zapad produljio sankcije Rusiji Slika nije dostupna Hoće li Hollande, Merkel i Cameron naći zajedničko rješenje? 'To ćemo vidjeti u idućih nekoliko dana ili tjedana'