Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanci strahuju od novog Jacka Trbosjeka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Strah je zavladao nakon što je policija na području Ipswicha u roku od nekoliko tjedana pronašla i tijelo treće ubijene prostitutke. Kako se broj žrtava povećava, slučaj javnost sve više podsjeća na Jacka Trbosjeka, serijskog ubojicu prostitutki od prije 130 godina. Njemu policija nije nikada ušla u trag.

U međuvremenu su nestale još dvije djevojke, a obje su se bavile prostitucijom. 

Pročitajte i ovo Intervencija policije tijekom pucnjave u Pragu Masakr u Pragu VIDEO Policija objavila dramatične snimke, Češka oplakuje žrtve: "To je strašno, ne mogu ni govoriti" Slika nije dostupna Još uvijek nema osumnjičenih Raste broj žrtava njujorškog 'Jacka Trbosjeka': Pronašli nove ostatke

Policija je potvrdila kako se radi o 24-godišnjoj Pauli Clennell, čiji je nestanak prijavljen u subotu, te 29-godišnjoj Annette Nicholls, koja je posljednji put viđena 3. prosinca. 

'Možda postoje nevina objašnjena nestanka tih djevojaka, no potaknuti dosadašnjim događajima bojimo se za njihov život i trudimo se što brže ih pronaći' izjavio je načelnik policije Stewart Gull, koji je na čelu istrage. 

Policija je savjetovala sve prostitutke da se drže podalje od ulice zbog vlastite sigurnosti. 

'Ovo je veoma uznemiravajuće, posebno kada se zna kako je istraga na prva dva slučaja ubijenih prostitutki u tijeku', izjavio je Gull. 

'Trenutačno ne možemo službeno povezati posljednje ubojstvo s prva dva, ali činjenice govore same za sebe', kaže Gull.

Prve dvije ubijene žene, Gemma Adams koja je imala 25 godina, te Tania Nicol kojoj je bilo 19,  nestale su 30. listopada, te 15. studenog. 

Gemmino tijelo pronađeno je 2. prosinca, dok je tijelo devetnaestogodišnje Tanie pronađeno prije nekoliko dana. Oba su se tijela nalazila nedaleko Ipswicha na međusobnoj udaljenosti od tri kilometra.

Detektiv John Quinton, koji također radi na slučaju, objasnio je kako su oba ubojstva 'upadljivo slična', te je dodao kako stručnjaci rade na izradi profila potencijalnog ubojice. 

Na njihovim tijelima nema očitih znakova nasilja, no svi dokazi upućuju na to kako je ista osoba ili grupa ljudi 'upletena' u obje smrti. Policija je potvrdila kako ni jedna od djevojaka nije seksualno napastvovana, ali su obje pronađene gole.

Identitet, treće, danas pronađene djevojke, još nije službeno potvrrđen, jedino je poznato kako je također u dvadesetim godinama. Tijelo je pronađeno nekoliko kilometara sjevernije od druga dva u samoj šumi. Ni ona nije seksualno zlostavljana. Taj je pronalazak potvrdio sumnje kako se radio o serijskom ubojici koji vreba prostitutke. 

Kako dolazi vrijeme blagdana policija upozorava sve djevojke na oprez. 

'Dolazi nam vrijeme zabava. Grupe mladih ljudi, djevojaka, izlazit će vani. Samo vam želim poručiti kako zaista morate paziti jedni na druge', rekla je zamjenica glavnog detektiva koji radi na slučaju, Jacqui Cheer. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene