Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Oslobođena zbog dobrog ponašanja?!'

Bošnjaci ogorčeni, Dodik ide u posjet Plavšić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predstavnici udruga stradalnika rata u BiH koje okupljaju pretežito Bošnjake, izrazili su ogorčenost činjenicom da je Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju odobrio prijevremeno oslobađanje Biljane Plavšić osuđene zbog ratnih zločina. U Republici Srpskoj su tu odluku pozdravili a premijer Milorad Dodik je najavio kako će joj već sutra otputovati u posjet.

'Neka je na sramotu sudu kojemu smo vjerovali i davali mu punu potporu i kao žrtve i kao svjedoci da Biljana Plavšić samo zbog godina bude puštena na prijevremenu slobodu', izjavila je za lokalne medije Bakira Hasečić iz udruge 'Žena žrtva rata' a posebice neprihvatljivim drži obrazloženje kako je Plavšić oslobođena zbog dobrog ponašanja u zatvoru. Predsjednica udruge 'Majke enklava Srebrenice i Žepe' Munira Subašić izjavila je pak kako je uopće ne iznenađuje odluka ICTY-a kojom je odobreno da Plavšić 27. listopada bude oslobođena iz zatvora u Švedskoj. 'U posljednje vrijeme zločinci ionako imaju veća prava od žrtava', izjavila je Hasečić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Najveća razmjena Rusija i Ukrajina razmijenile stotine ratnih zarobljenika: Jedna država odigrala ključnu ulogu Slika nije dostupna Piše knjigu o boravku u zatvoru Biljana Plavšić: Opisat ću sva podmetanja koja sam doživjela

Dodik zadovoljan

Predsjednik Vlade RS Milorad Dodik je tijekom dana novinarima u Trebinju kazao kako je očekivao ovakvu odluku ICTY-a. Najavio je kako će već sutra otputovati u Švedsku i posjetiti Plavšić u zatvoru. Biljana Plavšić je naime, odigrala ključnu ulogu pri dovođenju Dodika na vlast u RS kada je prvi puta dobio premijerski mandat 1998. godine. Dodik nikada nije skrivao prijateljstvo s Biljanom Plavšić i otvoreno je lobirao za njezino prijevremeno puštanje na slobodu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene