Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A tek mu 25

Bosanac 'skupio' 11 tisuća eura kazne za prometne prekršaje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Banjalučanin Ivan Zadković svojevrsni je rekorder u Bosni i Hercegovini po broju prijava koje mu je policija ispostavila zbog različitih prometnih prekršaja.

Ne plati li uskoro nešto više od jedanaest tisuća eura kazni, koliko je zbog toga dužan državi, uskoro će završiti u zatvoru.
Zadković, kojemu je tek 25 godina, nikada nije položio vozački ispit, no to mu nije smetalo da godinama vozi iznajmljene automobile i motocikle pri čemu je napravio brojne prometne prekršaje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Oprez! Upaljen žuti meteoalarm za velik dio Hrvatske: Mogući su odroni Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

Do sada je tako 'zaradio' čak 107 prekršajnih prijava, za što su mu određene kazne u ukupnom iznosu od 23 tisuće i 800 konvertibilnih maraka. Uz sve to nakupio je toliko kaznenih bodova da u BiH nikada neće moći polagati vozački ispit.

Sukladno zakonskim odredbama država bi Zadkoviću kazne mogla naplatiti tako što bi mu zaplijenila imovinu, no problem je u tome što on ne posjeduje ništa što bi bilo upisano na njegovo ime. Stoga će kazne za počinjene prekršaje morati platiti tako što će odležati 238 dana u zatvoru.

Zadkoviću to, međutim, neće biti i prvi susret sa zatvorom, jer mu je sud u Banjoj Luci 2008. godine već odredio zatvorsku kaznu od godinu i pol zbog nasilničkog ponašanja, a uz to mu je izrekao i novčanu kaznu od tri i pol tisuće KM, podsjećaju Nezavisne novine. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene