Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Troje mrtvih i 70 ranjenih

Bombaški napad ispred sjedišta NATO-a u Kabulu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snažna eksplozija, u kojoj su poginula najmanje tri civila, a njih 70-ak je ranjeno, odjeknula ispred sjedišta NATO-a u Kabulu, u Afganistanu.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Slika nije dostupna u Afganistanu Samoubilački napad u obrazovnom centru: Raste broj poginulih u snažnoj eksploziji

Eksplozivnu napravu postavljenu u automobil aktivirao je bombaš samoubojica, stvorivši opći metež u dijelu grada, u kojem se nalazi i predsjednička palače te nekoliko stranih veleposlanstava, piše BBC. napad se dogodio uoči sutrašnjih predsjedničkih i pokrajinskih izbora te u skladu s najavama Talibana kako će omesti mirno provođenje izbora.

 

>> Napadnuti hrvatski mirovnjaci u Afganistanu

 

Afganistansko Ministarstvo obrane potvrdilo je da se radilo o bombašu samoubojici. 'Više automobila teško je oštećeno, a vidio sam brojne žrtve kako leže uokolo nakon strašne eksplozije', kazao je jedan od svjedoka za agenciju AFP. Posljednji veći napad u Kabulu se dogodio još u veljači, kad je nekoliko terorista u eksplozivnim prslucima napalo tamošnje Ministarstvo pravosuđa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene