Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Snažna eksplozija, u kojoj su poginula najmanje tri civila, a njih 70-ak je ranjeno, odjeknula ispred sjedišta NATO-a u Kabulu, u Afganistanu.


Eksplozivnu napravu postavljenu u automobil aktivirao je bombaš samoubojica, stvorivši opći metež u dijelu grada, u kojem se nalazi i predsjednička palače te nekoliko stranih veleposlanstava, piše BBC. napad se dogodio uoči sutrašnjih predsjedničkih i pokrajinskih izbora te u skladu s najavama Talibana kako će omesti mirno provođenje izbora.

Vezani članci Napad u Kabulu (Foto: AFP) - 3 U talibanskom napadu u Kabulu ubijeno 14 osoba: Bombaš samoubojica ranio 145 ljudi, među stradalima i djeca Bombaš samoubojica se raznio u automobilu u Kabulu (Foto: Screenshot/Reuters) - 1 Bombaš samoubojica raznio se na ulazu u policijsku postaju: U eksploziji auto bombe u Kabulu gotovo stotinu ranjenih

 

>> Napadnuti hrvatski mirovnjaci u Afganistanu

 

Afganistansko Ministarstvo obrane potvrdilo je da se radilo o bombašu samoubojici. 'Više automobila teško je oštećeno, a vidio sam brojne žrtve kako leže uokolo nakon strašne eksplozije', kazao je jedan od svjedoka za agenciju AFP. Posljednji veći napad u Kabulu se dogodio još u veljači, kad je nekoliko terorista u eksplozivnim prslucima napalo tamošnje Ministarstvo pravosuđa.