Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Napadi u Čečeniji

Bombaši na biciklima ubili pet policajaca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje petorica policajaca poginula su u bombaškim napadima u glavnom gradu ruske pokrajine Čečenije Groznom koje su izveli bombaši samoubojice na biciklima, javile su ruske agencije.

‘Samoubilačke bombaške napade u svim su slučajevima izveli teroristi na biciklima’, javio je Interfax, pozivajući se na glasnogovornika mjesnog tužiteljstva. Napadi, u kojima je poginulo i petero bombaša samoubojica, dogodili su se u razmaku od pola sata. U jednom od napada ranjen je veći broj civila koji su se nalazili u obližnjem kafiću, ali zasad nije poznat točan broj.

Pročitajte i ovo Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe" Ilustracija Crno tržište zarobljenika Ukrajinski zarobljenik završio kod brutalnih vojnika čečenskog gospodara rata: "Kupuju ih od ruske vojske i odvode u Grozni"

>> Čečeni preuzeli odgovornost za eksploziju

Posljednjih mjeseci povećan je broj napada na policiju i dužnosnike u Čečeniji i susjednim ruskim regijama s muslimanskom većinom Dagestanu i Ingušetiji. Za većinu napada odgovornost su preuzeli separatistički islamistički borci. Korištenje bicikla u samoubilačkim napadima dosad nije zabilježeno budući da su u ranijim bombaškim napadima korišteni automobili i kamioni. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene