Julio Bazán u bolnici je 'zakrpan' s pet šavova (FOTO: YouTube/Screenshot)
Julio Bazán u bolnici je 'zakrpan' s pet šavova (FOTO: YouTube/Screenshot)

Julio Bazán zadržan je u bolnici na promatranju, a argentinski mediji pišu da je uz njega stradalo još nekoliko kolega..


Julio Bazán (71), iskusni televizijski reporter koji je u ime argentinske postaje TN izvještavao brojne gledatelje o zbivanjima na prosvjedima u Buenos Airesu, gadno je stradao od ruku i nogu bijesne gomile koja je došla u ponedjeljak prosvjedovati protiv reforme mirovina ispred zgrade Kongresa.

Vezani članci SIlvije Tomašević Odlazak velikog novinara: U 72. godini preminuo Silvije Tomašević Tučnjava (Foto: Screenshot) Tučnjava završila i prije nego što je počela, a razmetao se potezom kao paun

Bazána su agresivni pojedinci pošteno izudarali, pa ga otpravili u bolnici razbijene glave jer mu je netko "vrlo hrabar" bacio kamen u glavu.

Da među tom svjetinom nije bilo razboritih ljudi, kolega koji su Bazána ispratili do jedne postaje podzemne željeznice, prošao bi taj novinar vjerojatno i daleko gore, pa se u tom kontekstu može kazati da je fantastično završio uz samo pet šavova na glavi i par dana mirovanja budući da su ga liječnici zadržali na promatranju.

Julio Bazán nije bio jedini izvjestitelj koji je u ponedjeljak napadnut od prosvjednika, argentinski mediji pišu da ih je stradalo još nekoliko, baš kao da su novinari ti koji donose zakone ili kao da su izuzeta kasta koja neće osjetiti bolne vladine rezove i na vlastitim leđima.