Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Islamistička teroristička organizacija Boko Haram poznata je po nemilosrdnosti i okrutnosti.


Teroristi Boko Harama ubili su u tri dana na sjeveru Nigerije oko 2000 ljudi. Napad je trajao od subote do ponedjeljka. Prema navodima lokalnih dužnosnika, teroristi su upali u sela sa oklopnim vozilima i izvršili možda i najsmrtonosniji masakr u povijesti ove terorističke organizacije, piše CNN.

Baba Abba Hassan, čelnik jednog sela na tom području, kazao je da su pripadnici Boko Harama upali u sela i nasumice pucali u civile bombama i automatskim puškama. Većina žrtava su djeca, žene i stariji ljudi koji nisu mogli pobjeći dovoljno brzo kada su pobunjenici počeli pucati raketnim bacačima i automatskim puškama.

Vođa Boko Harama kaže da su otete djevojke udane za borce

Vezani članci Vojska u Nigeriji Boko Haram odgovoran za otmicu stotina nigerijskih učenika: "Udarao me neprestano. Na kraju me pustio da zaostanem, pa sam iskoristio šansu i pobjegao" Ilustracija Užas u Nigeriji: Naoružani napadači upali u školu i oteli 400 učenika, policija i vojska ih pokušavaju osloboditi

'Tijela ubijenih nalaze se svuda okolo i još uvijek nije sigurno ići po njih kako bi ih pokopali. Oni koji su se pokušali sakriti u kućama, živi su zapaljeni,' ispričao je Musa Bukar, lokalni dužnosnik.
U priopćenju Amnesty Internationala se navodi da je grad Baga razoren i da je ubijeno oko 2000 ljudi.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook