Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zgradu predsjedništva BiH napala 'Šarena revolucija'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napad bojama na zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine u Sarajevu, izveli su pripadnici jedne nevladine udruge prosvjedujući na taj način zbog općeg stanja u zemlji.

Prema tvrdnjama televizije BHT 1, koja je tijekom dana prikazala i ekskluzivne snimke ovog bizarnog izgreda, napadači su pripadnici nevladine udruge iz mjesta Ćatići u središnjoj Bosni, koja je do sada uglavnom bila koncentrirana na ekološke probleme.

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad na Ukrajinu - 1 Oštećena bolnica Rusija izvela novi napad: U gradu Černihivu poginulo najmanje 13 ljudi

Nešto prije deset sati, u vrijeme kada je ulica Maršala Tita u kojoj je smješteno Predsjedništvo BiH prepuna prolaznika, na parkingu pred zgradom iznenada su se zaustavila dva automobila iz kojih su istrčala trojica mladića i dvije djevojke, koji su odmah posegnuli za posudama za bojom počevši ih polijevati po glavnim ulaznim vratima i pročelju zgrade.

Neki od njih nosili su majice s napisima 'Šarena revolucija', a razvili su i transparent s takvom porukom.

Iznenađenim policajcima koji su osiguravali zgradu državnog
Predsjedništva trebalo je nekoliko minuta da shvate što se zbiva. Kada su dvojica policajaca pritrčala, napadači su se i prema njima počeli agresivno ponašati. Jedan od napadača policajca je poprskao sprejom s plavom bojom da bi se potom njih dvojica i fizički sukobili.

Policijsko pojačanje koje je pristiglo nakon nekoliko minuta uspjelo je svladati napadače koji su potom privedeni u policijsku postaju gdje su podvrgnuti ispitivanju.

Pred zgradu Predsjedništva BiH nakon toga su dovezene cisterne, a radnici su počeli uklanjati tragove nanesene boje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene