Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bjeloruski oporbeni čelnik 50-ti dan štrajka glađu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga Alexandera Kozulina, bjeloruskog oporbenog čelnika koji se u zatvoru nalazi od proljetnih prosvjeda, izjavila je kako je danas pedeseti dan njegova štrajka glađu te kako se nalazi u kritičnom stanju.

Kozulin je u listopadu počeo odbijati hranu, pokušavajući privući pozornost javnosti na autoritarno ponašanje vlasti prema oporbi. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Traži se ostavka Lukašenka Iz Bjelorusije stižu potresne scene privođenja prosvjednica: "Samo kukavice tuku žene" Slika nije dostupna Masovni prosvjed Bjelorusi ponovno na ulici: Više od 100.000 ljudi preplavilo glavni grad na prosvjedu protiv Lukašenka

Uhićen je u ožujku nakon što je predvodio prosvjedni marš poslije predsjedničkih izbora, na kojima je bio jedan od četiri kandidata.

Izbore, koje je u trećem pokušaju dobio aktualni predsjednik
Aleksander Lukašenko, oštro je kritizirao i Zapad, proglasivši ih nedemokratskim. Ovog je ljeta Kozulin osuđen na petogodišnju zatvorsku kaznu.

Njegova supruga Irina za agenciju Associated Press je kazala kako joj je u petak dopušteno da s njim razgovara telefonom. 'Njegovo je zdravstveno stanje kritično, jedva govori i spremna sam na najgore', rekla je. 

Glavni bjeloruski oporbeni političar Aleksander Milinkevič
pozvao je Kozulina da prekine štrajk glađu. 'Kozulinova smrt bila bi beskorisna katastrofa. On je Bjelorusiji zasigurno korisniji živ', rekao je Milinkevič.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene