Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije, kaže, izmišljeno

Bivši ukrajinski premijer: "Ukrajina mora istražiti Bidenova sina i staviti točku na 'i'"

Barack Obama, Joe Biden, Hunter Biden (Foto: Arhiva/AFP)
Barack Obama, Joe Biden, Hunter Biden (Foto: Arhiva/AFP) Foto: Arhiva/AFP
Ukrajina mora istražiti aktivnosti sina američkog predsjedničkog kandidata Joea Bidena kako bi se utvrdilo je li njegova uloga u ukrajinskoj energetskoj kompaniji u skladu sa zakonima zemlje, rekao je u petak bivši ukrajinski premijer Mikola Azarov.

Azarov nije precizirao na koje zakone misli.

Uloga Huntera Bidena u tvrtki Burisma Holding limited u središtu je pozornosti javnosti nakon što je Bijela kuća objavila bilješku koja pokazuje da je predsjednik Donald Turmp u telefonskom razgovoru u srpnju zatražio od svog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskija da se istražitelji pozabave Bidenom, što je Zelenskij prihvatio.

"To je činjenica (Bidenov direktorski položaj i plaća) i nije izmišljeno. To treba istražiti i staviti točku na 'i'", rekao je Azarov Reutersu.

Pročitajte i ovo Donald Trump (Foto: Dnevnik.hr) Nakon istrage za opozivom Trump otvoreno traži: Želi da Ukrajina i Kina istraže Joea Bidena i njegova sina

Pročitajte i ovo Rudy Giuliani i Donald Trump (Foto: AFP) ROK - DVA TJEDNA Važan korak u borbi za smjenu američkog predsjednika: Trumpov odvjetnik mora predati snimku razgovora s Ukrajincima

Glasnogovornik kampanje Joea Bidena odbio je komentirati Azarovljeve izjave.

Trumpov zahtjev Zelenskiju je u središtu istrage za opoziv koju su pokrenuli demokrati u Zastupničkom domu optužujući predsjednika da je zlorabio dužnost kako bi prikupio kompromitirajuće podatke o svom političkom protivniku.

Trump je više puta upozorio da je Biden izvršio pritisak na Ukrajinu da otpusti glavnog državnog tužitelja jer je pokrenuo istragu u Burismi u čijem je upravnom odboru sjedio Hunter Biden.

Trumpovi pokušaji da Zelenskij pokrene istragu zabilježeni su u zapisniku telefonskog poziva od 25. srpnja koji je objavila Bijela kuća, kao i u prijavi zviždača u kojoj se tvrdi da je Trump htio stvoriti pritisak na ukrajinskog čelnika uskraćivanjem američke financijske pomoći.

Trump je u srijedu rekao da je djelovao primjereno, a Bidena i njegova sina je nazvao "hladnokrvnima i nečasnima". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene