Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi početak

Biste li vi ikada dali otkaz i napravili nešto ovakvo?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon sloma financijskog tržišta 2008.godine, jedna je bankarica odlučila uzeti stvari u svoje ruke. Napustila je Wall Street i krenula u avanturu života.

Shawna Sharie, bankarica, koja je radila na internoj strategiji banke, nakon kraha ekonomskog tržišta, poput svojih prijatelja odlučila je uzeti godinu odmora i putovati. Nakon osam godina napornog posla, to joj je bilo i više nego potrebno. Sjela je sa svojim šefom i rekla mu da je o tome razmišljala godinama. ' Banke i tržišta su uzela svoj danak i stvarno trebam odmor od svega', rekla je Shawna za Business Insider.

Pročitajte i ovo Ilustracija Njegovi savjeti Amerikanac došao živjeti u Hrvatsku i zarađuje 4500 dolara mjesečno: Volio bih da sam ovo prije znao Advent u New Yorku Advent Običaji se razlikuju diljem svijeta, ali atmosfera koju donosi najradosniji blagdan posvuda je ista

Banka je Shawni odobrila šestomjesečni dopust, što je jako neobično za banke. Sa dečkom Andrewom isplanirala je dvomjesečni odmor po Aziji. ' Jednom prilikom sam čula izreku - Kada se spremate za put iznesite svu robu i novac. Zatim uzmite pola robe i dvostruko novca', rekla je Shawna. Ta se izreka u njenom slučaju pokazala istinitom.

>> Platio 'čarobnjaku' da ga učini nevidljivim, pa krenuo u pljačku banke...

Shawna je na putovanju odlučila da se više ne vraća korporativnom svijetu, već da će pokušati ostaviriti poduzetničke planove o kojima je duže vrijeme razmišljala. 'Bilo je teško donijeti odluku o prekidu bankarske karijere, jer je to nešto u čemu sam bila odlična. Imam puno planova i smatram da je sad odlično vrijeme da krenem u njihovu realizaciju ', rekla je Shawna. Dojmove sa Shawninog putovanja po Aziji možete pročitati na blogu Changed Plans. Možda i vas inspirira na sličan pothvat.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene