Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u svojoj je ovogodišnjoj božićnoj poslanici zaželio da taj blagdan ponovno unese svjetlo i radost u svaki dom i duše ljudi te da on bude poticaj ponovnoga promišljanja o istinskim vrijednostima.


"Neka Božić u prvom redu bude dan susreta s Bogom koji je došao svakome od nas i očekuje biti primljen. Taj susret je jedini koji može mijenjati nas i po nama svijet na bolje", kazao je kardinal Puljić u ponedjeljak u Sarajevu.

Vezani članci Potres, Ilustracija Potres od 3,3 po Richteru probudio stanovnike BiH u tri ujutro: "Glasan zvuk prije trešnje. Nisam bio siguran je li eksplozija ili potres" Gordana Tadić Državna tužiteljica BiH: "Znam da me godinama nezakonito prate i nadziru. Nije mi to ništa novo"

Na ponovno vraćanje značenju obitelji, zajedništva u vjeri te
ljubavi u svojoj je poslanici pozvao i banjalučki biskup Franjo
Komarica.

Pri tom je posebne želje uputio prognanima i izbjeglima s nadom da će sljedeća godina biti vrijeme njihova povratka prijeratnim domovima.

U izjavi novinarima biskup Komarica još jednom je izrazio
nezadovoljstvo nedovoljnim povratkom katolika na područje Republike Srpske.

Kazao je da je od entitetskog premijera Milorada Dodika dobio obećanje o većoj pomoći povratnicima u sljedećoj godini te je pozvao na bolju koordinaciju mjera za povratak koje kane poduzimati lokalni političari u BiH, Republika Hrvatska i međunarodna zajednica.