Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Biskupi u BiH žele više pravde i radosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić u svojoj je ovogodišnjoj božićnoj poslanici zaželio da taj blagdan ponovno unese svjetlo i radost u svaki dom i duše ljudi te da on bude poticaj ponovnoga promišljanja o istinskim vrijednostima.

"Neka Božić u prvom redu bude dan susreta s Bogom koji je došao svakome od nas i očekuje biti primljen. Taj susret je jedini koji može mijenjati nas i po nama svijet na bolje", kazao je kardinal Puljić u ponedjeljak u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Viktor Orban u posjeti BiH Nastavio u Banja Luku Orban doputovao u BiH, kratko bio u Sarajevu, oni mu se požalili na jednu osobu

Na ponovno vraćanje značenju obitelji, zajedništva u vjeri te
ljubavi u svojoj je poslanici pozvao i banjalučki biskup Franjo
Komarica.

Pri tom je posebne želje uputio prognanima i izbjeglima s nadom da će sljedeća godina biti vrijeme njihova povratka prijeratnim domovima.

U izjavi novinarima biskup Komarica još jednom je izrazio
nezadovoljstvo nedovoljnim povratkom katolika na područje Republike Srpske.

Kazao je da je od entitetskog premijera Milorada Dodika dobio obećanje o većoj pomoći povratnicima u sljedećoj godini te je pozvao na bolju koordinaciju mjera za povratak koje kane poduzimati lokalni političari u BiH, Republika Hrvatska i međunarodna zajednica.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene