Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bijeli jelen ne pokazuje strah, tek radoznalost dok gleda muškarca koji je ušao u njegov prostor i uslikao ga. Sljedeći put možda ne bude tako sretan, lovci stoje u redu da ga ulove, čak su spremni platiti vlasniku na čijem se imanju ovaj poseban jelen nalazi.


Lovci na području Scottish Lowlandsa kažu da je to prvi bijeli jelen kojeg su vidjeli u posljednjih deset godina, piše Daily Mail. Nazvali su ga Pearl, a profesionalni lovac 48-godišnji Kevin Stuart vidio ga je tri puta na području Scottish Lowlandsa za koje je zadužen. ‘Ja ću ga štititi’, rekao je Kevin.

Vezani članci Ilustracija Nesvakidašnja tragedija na hrvatskom otoku: Jelen izletio pred motor, vozač poginuo na mjestu Slika nije dostupna Nijemac kod Varaždina pucao u fazane pa sačmom pogodio vlastitu suprugu

On i njegova supruga Yvonne žive na imanju i vode motel za posjetitelje, a kažu kako neće nikome dopustiti da upuca bijelog jelena ‘Pearla’. ‘Ovo je uistinu rijedak jelen i želimo ga zaštiti. Voljeli bismo kada bi ljudi došli ovamo i slikali ga, radije nego da dolaze s puškama u pokušaju da ga ulove. ‘To je predivna životinja i bojimo se za kradljivce i ljude koji ovdje dolaze u lov. Dok je na ovom imanju, siguran je. Ne zanima me koliko netko nudi za njega, želim ga očuvati i pobrinuti se da ima dug život’, kaže Kevin.

Njegova je boja, smatra se, rezultat genetske mutacije. Jedan magazin će čak objavljivati dnevnik njegova života dok ne umre. ‘Mislimo da ćemo veoma dobro zaraditi na ovome. Američkim i njemačkim lovcima sviđa se ovaj jelen’, rekao je urednik Charlie Jacoby. Prijatelji životinja smatraju da bi bila tragedija da lovci ubiju ‘Pearla’. ‘Potrebno mu je simbolično ime, Pearl (biser), jer je rijedak i apsolutno predivan.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju