Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Unatoč valu nasilja

Bijela kuća: Iračani su kadri preuzeti brigu za svoju sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bijela kuća objavila je da su Iračani kadri preuzeti brigu za svoju sigurnost i da je bojna misija američkih snaga u Iraku koja se trenutačno privodi kraju okrunjena uspjehom.

Predsjednik Barack Obama ‘siguran je da je bojna misija američkih vojnika u Iraku uspješno završena i da iračke snage uspješno preuzimaju nadzor nad sigurnosti’, rekao je zamjenik glasnogovornika Bijele kuće Bill Burton. Iračani su kadri preuzeti brigu za svoju sigurnost, istaknuo je Burton na konferenciji za novinare na Martha's Vineyardu, otoku u Massachusettsu, gdje se predsjednik Obama odmara s obitelji desetak dana.

Pročitajte i ovo Nuspojave ibuprofena Opasne nuspojave UZNEMIRUJUĆE Uzela lijek koji Hrvati obožavaju i proživjela pakao: "Ovakvi slučajevi su rijetki, ali.." Ilustracija Drama u Japanu Jedna osoba umrla, a deseci u bolnici zbog tableta: Farmaceutski div povukao ih iz prodaje, sve se istražuje

>> Irak: Najmanje 30 mrtvih u seriji bombaških napada

Odgovarajući na pitanje o nasilju koje i dalje hara Irakom, a napose o valu atentata diljem zemlje u kojima su u srijedu poginule 53 osobe, Burton je rekao da ‘predsjednik, dakako, osuđuje svaki čin nasilja’ i djela ‘onih koji žele zaustaviti napredak prema demokraciji koji Irak trenutačno ostvaruje’. ‘Nažalost, ima onih koji žele da ti napori u Iraku ne uspiju pa će se nasilje zacijelo nastaviti, ali je ono, općenito gledano, u padu’, dodao je glasnogovornik.

Obama u utorak navečer treba održati svečani govor u Ovalnom uredu Bijele kuće kako bi obilježio završetak američke bojne misije u Iraku. Prije toga posjetit će vojnu bazu u Teksasu, ‘gdje će se sastati s vojnicima’, navodi predsjednički ured. Broj američkih vojnika u Iraku ovoga je tjedna pao ispod simboličnoga praga od 50.000. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene