Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više tisuća zaposlenika u vladinim institucijama i školama Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru održalo je dvosatni štrajk upozorenja optuživši Vladu ove županije da ne ispunjava obveze iz kolektivnog ugovora.


'Razlozi štrajka su nepoštivanje kolektivnog ugovora, neusvajanje proračuna za 2010. godinu i neisplaćeni regres za 2008. Oko 4.000 zaposlenika je zbog toga bilo u u dvosatnom štrajku upozorenja', rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik Sindikat srednjih škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku Josip Milić. Dodao je da će se prosvjedi najvjerojatnije nastaviti jer su predstavnici vlasti ignorirali zahtjeve predstavnika sindikata.

Vezani članci Bugojno U Bugojnu traje potraga za 15 nestalih Hrvata: Bili su zatočeni u logoru na nogometnom stadionu Ivana Petrović, Marija Miholjek i Saša Kopljar Analiza Ivane Petrović o posjetu predsjednika Zorana Milanovića BiH: "Njegove poruke su korisne, ali hrvatska politika je propustila tumačiti kompleksnost zemlje"

'Budući predstavnici vlasti uopće nisu reagirali na naše zahtjeve, mi smo već odlučili da ćemo anketirati članstvo sindikata slaže li se s time da se prosvjedi nastave ispred zgrade županijske Vlade', rekao je Milić. Prosvjetnim djelatnicima su se u dvosatnome štrajku priključili sindikati službenika i namještenika. (HIna)