Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više tisuća zaposlenika u vladinim institucijama i školama Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru održalo je dvosatni štrajk upozorenja optuživši Vladu ove županije da ne ispunjava obveze iz kolektivnog ugovora.


'Razlozi štrajka su nepoštivanje kolektivnog ugovora, neusvajanje proračuna za 2010. godinu i neisplaćeni regres za 2008. Oko 4.000 zaposlenika je zbog toga bilo u u dvosatnom štrajku upozorenja', rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik Sindikat srednjih škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku Josip Milić. Dodao je da će se prosvjedi najvjerojatnije nastaviti jer su predstavnici vlasti ignorirali zahtjeve predstavnika sindikata.

Vezani članci Dodik i Čović na konferenciju za medije nakon sastanka poručili kako nastavljaju suradnju - 3 Dodik i Čović dogovorili političku suradnju: "SNSD neće u strukture vlasti bez HDZ-a i HDZ neće bez nas" Nataša Radulović VIDEO ''Leteći cirkus'' Dodikove uzdanice: "Nemoj da galamiš ođe i da se obadaš"

'Budući predstavnici vlasti uopće nisu reagirali na naše zahtjeve, mi smo već odlučili da ćemo anketirati članstvo sindikata slaže li se s time da se prosvjedi nastave ispred zgrade županijske Vlade', rekao je Milić. Prosvjetnim djelatnicima su se u dvosatnome štrajku priključili sindikati službenika i namještenika. (HIna)

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju