Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljstvo

BiH: Zaposlenici javnog sektora održali štrajk upozorenja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više tisuća zaposlenika u vladinim institucijama i školama Hercegovačko-neretvanske županije sa sjedištem u Mostaru održalo je dvosatni štrajk upozorenja optuživši Vladu ove županije da ne ispunjava obveze iz kolektivnog ugovora.

'Razlozi štrajka su nepoštivanje kolektivnog ugovora, neusvajanje proračuna za 2010. godinu i neisplaćeni regres za 2008. Oko 4.000 zaposlenika je zbog toga bilo u u dvosatnom štrajku upozorenja', rekao je na konferenciji za novinare u Mostaru predsjednik Sindikat srednjih škola koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku Josip Milić. Dodao je da će se prosvjedi najvjerojatnije nastaviti jer su predstavnici vlasti ignorirali zahtjeve predstavnika sindikata.

Pročitajte i ovo Rudnik Mramor Zatočen jedan radnik Zbog ignoriranja radnika došlo do nesreće u rudniku: "Naši vapaji su godinama isti, radimo u skučenom prostoru" Potres Osjetio se i u Italiji Snažan potres s epicentrom kod Slunja zatresao Hrvatsku i BiH: "Jako je grunulo i dobro zatreslo"

'Budući predstavnici vlasti uopće nisu reagirali na naše zahtjeve, mi smo već odlučili da ćemo anketirati članstvo sindikata slaže li se s time da se prosvjedi nastave ispred zgrade županijske Vlade', rekao je Milić. Prosvjetnim djelatnicima su se u dvosatnome štrajku priključili sindikati službenika i namještenika. (HIna)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene