Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Carina u akciji

Zaplijenjena tona i pol duhana koji je trebao doći u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tone i pol duhana namijenjenog ilegalnom tržištu u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini zaplijenili su carinski inspektori u toj zemlji, potvrdili su u nedjelju iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO).

Akcija kodnog naziva ''Ronhill'' provedena je u mjestu Obudovac na području Tuzle, a ukupna vrijednost zaplijenjenog krijumčarenog duhana iznosi 170 tisuća konvertibilnih maraka (oko 87 tisuća eura).

Pročitajte i ovo Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a Ilustracija između 50 i 60 ljudi Hrvatska poslala prosvjednu notu Srbiji: Carinici satima držali 25 automobila s hrvatskim putnicima

Na temelju naloga kojega je izdao Sud BiH inspektori su krijumčareni duhan otkrili tijekom pretrage obiteljske kuće i pomoćnih objekata na imanju u vlasništvu osobe inicijala P.P.

Pronađeno je 1033 kilograma sitno rezanog duhana bez trošarinskih markica i 685 kilograma duhana u listu.

P.P. će sukladno zakonu biti kazneno prijavljen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo nedopištenog prometa proizvoda pod psoebnim poreznim režimom.

Iz sjedišta UNO naveli su kako su inspektori njihova područnog ureda u Tuzli uključujući i akciju "Ronhill" uspjeli otkriti i zaplijeniti ukupno 1700 kilograma rezanog duhana, 685 kilograma duhana u listu, 5643 kutija švercanih cigareta te više od 55 tisuća komada ručno punjenih cigareta. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene