Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sud Bosne i Hercegovine ukinuo je u četvrtak pritvor sedmorici pripadnika radikalne islamske skupine vehabija uhićenih u policijskoj akciji u BiH.


Njih se sumnjiči da su planirali izvesti kaznena djela kojima bi se ugrozila teritorijalna cjelovitost BiH te izazvala rasna i vjerska mržnja, priopćili su iz Suda BiH. Sud BiH prihvatio je prigovore obrane te ukinuo pritvor sedmorici uhićenih u mjestu Gornja Maoča kod Brčkog naloživši im da predaju osobne dokumente i putne isprave. Zabranjena im je međusobna komunikacija kao i sudjelovanje na javnim skupovima, a istraga se nastavlja, navodi se u priopćenju.

Vezani članci Marihuana, ilustracija (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) Razbijen lanac dilera u BiH: Obavljeni pretresi stanova, pronađena plantaža marihuane i droga, uhićeno sedam osoba Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe"

U policijskoj akciji 'Svjetlost' u Gornjoj Maoči izvedenoj 2. veljače, u kojoj je sudjelovalo više od 500 pripadnika snaga reda uhićeno je sedam osoba i jedan hrvatskih državljanin albanskog podrijetla koji je izručen Hrvatskoj. Zaplijenjeno je više komada oružja i streljiva. (Hina)