Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razbijen lanac

BiH: Uhićeno 10 osoba zbog krijumčarenja ljudima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija u Bosni i Hercegovini u četvrtak je uhitila deset osoba osumnjičenih za krijumčarenje ljudima, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH koje je koordiniralo polcijsku akciju.

Glasnogovornik tužiteljstva Boris Grubešić izjavio je kako je riječ o osobama koje su činile organiziranu kriminalnu skupinu a bavili su se prebacivanjem ilegalnih imigranata preko BiH u zemlje Europske unije.

'Svi oni sumnjiče se za kazneno djelo organiziranog kriminala povezano s trgovinom ljudima', kazao je Grubešić.

Riječ je uglavnom o osobama s područja Bosanske Posavine a glasnogovornica policije Republike Srpske Mirna Šoja je tijekom dana izjavila kako su članovi skupine praćeni više od šest mjeseci.

Policiju je do njih dovela slučajno pronađena vrećica s dokumentima stranih državljana pronađena u blizini bosanskohercegovačke granice s Hrvatskom.

Policijskom istragom utvrđeno je kako je riječ o osobama koje su prokrijumčarene u zapadne zemlje.

Po rječima Borisa Grubešića, policija traga za još nekoliko osoba koje se također sumnjiče da su bile članovi ove kriminalne skupine. (Hina)

Pročitajte i ovo Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće Ilustracija Organizirani kriminal Narkoskandal u susjedstvu: Uhićeni bivši savjetnik ministra i policajci

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene