Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BIH, Srbija i Crna Gora pozvane u Partnerstvo za mir

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici NATO-a odlučili su u srijedu na svom summitu u Rigi dati zeleno svjetlo za ulazak Srbije, BiH i Crne Gore u Partnerstvo za mir.

"Uzimajući u obzir važnost dugoročne stabilnosti na zapadnom Balkanu i priznajući napredak koji su do sada učinile Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija, danas smo pozvali te tri zemlje da se pridruže Partnerstvu za mir i Euroatlantskom partnerskom vijeću", kaže se u deklaraciji sa summita čelnika zemalja članica NATO-a.

Pročitajte i ovo Crnogorska policija, ilustracija Akcije u tijeku Uhićenja u Crnoj Gori: Privedeni bivši tužitelj i visokopozicionirani dužnosnik policije Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

NATO također poziva Srbiju i Bosnu i Hercegovinu da u potpunosti surađuju s Haškim sudom, te najavljuje da će pozorno "pratiti njihove napore u tom pogledu".

Sjevernoatlantski savez je ranije uvjetovao ulazak u Partnerstvo za mir punom suradnjom s Haškim sudom, a na tome su posebno inzistirale Sjedinjene Države, Britanija i Nizozomska.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene