Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici NATO-a odlučili su u srijedu na svom summitu u Rigi dati zeleno svjetlo za ulazak Srbije, BiH i Crne Gore u Partnerstvo za mir.


"Uzimajući u obzir važnost dugoročne stabilnosti na zapadnom Balkanu i priznajući napredak koji su do sada učinile Bosna i Hercegovina, Crna Gora i Srbija, danas smo pozvali te tri zemlje da se pridruže Partnerstvu za mir i Euroatlantskom partnerskom vijeću", kaže se u deklaraciji sa summita čelnika zemalja članica NATO-a.

Vezani članci Dragan Čović (Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL) Čović: "Jedino Hrvati žele BiH, a separatizam i unitarizam vode njezinu nestanku" Potres kod Banja Luke Potres jačine 2,4 po Richteru zabilježen kod Banja Luke: "Dobro se zatreslo"

NATO također poziva Srbiju i Bosnu i Hercegovinu da u potpunosti surađuju s Haškim sudom, te najavljuje da će pozorno "pratiti njihove napore u tom pogledu".

Sjevernoatlantski savez je ranije uvjetovao ulazak u Partnerstvo za mir punom suradnjom s Haškim sudom, a na tome su posebno inzistirale Sjedinjene Države, Britanija i Nizozomska.