Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Višednevne obilne kiše

BiH: Poplave i dalje prijete, najteže u Derventi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stanje na poplavljenim područjima u Bosni i Hercegovini i u srijedu je veoma ozbiljno, a najkritičnije je na širem području Tuzlanske županije te u Derventi, izvijestile su entitetske uprave civilne zaštite i lokalni mediji.

Prema dostupnim informacijama Derventa je od protekle noći ostala bez električne energije, a voda je preplavila i ključnu prometnicu koja taj grad povezuje s Bosanskim Brodom. Nakon višednevnih obilnih kiša voda je poplavila glavnu trafostanicu u Derventi pa je ugrožena i opskrba grada pitkom vodom.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu"

>> Obilna kiša prouzročila poplave u BiH

Izlijevanje rijeke Ukrine dovelo je do plavljenja više od tisuću stambenih objekata. Poplave su ugrozile veliki broj stambenih objekata na području pet općina Tuzlanske županije gdje se izlila rijeka Spreča.

Ugrožena su i mnogobrojna kućanstva na području Brčkog te Bihaća i Čelinca kod Banje Luke. U više desetaka općina u BiH proglašeno je stanje obrane od poplava a na pružanju pomoći ugroženom stanovništvu uz civilnu zaštitu angažirani su i pojačani medicinski timovi. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene