Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najteže u Tuzlanskoj i Posavskoj županiji

Obilna kiša prouzročila poplave u BiH

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obilna kiša koja već danima pada i u Bosni i Hercegovini prouzročila je poplave u različitim dijelovima te zemlje a najteže stanje trenutačno je na području Tuzlanske i Posavske županije te u okolici Banje Luke, prenose lokalni mediji.

Prema dostupnim informacijama iz Uprave Civilne zaštite Federacije BiH u pet općina u Tuzlanskoj županiji proglašeno je stanje elementarne nepogode a najkritičnije u Gradačcu gdje je gotovo pola teritorija te općine poplavljeno.

Pročitajte i ovo Iris Žerić, koordinator kampa Lipa Migrantski kamp Lipa Nakon što je razbijen krijumčarski lanac koji je zarađivao milijune eura Dnevnik Nove TV doznao što se događa u kampu pored granice s Hrvatskom: "Ima ih na svakom koraku" Racijom u BiH razbijen superkartel velika akcija Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...

>> Teške oborine stvaraju velike probleme u Slavoniji

Civilna zaštita evakuirala je stanovnike iz dvadesetak stambenih objekata u Grdačacu. Voda također ugrožava brojna kućanstva u Srebreniku, Čeliću, Gračanici i Kladnju.

Vozačima je poslano upozorenje kako bi u slučaju daljeg rasta vodotoka mogla biti ugrožena i prometnica koja Tuzlu povezuje sa Sarajevom.

U lječilištu Banja poplavljeni objekti za smještaj pacijenata

Stanje obrane od poplava proglašeno je i na području Čelinca u okolici Banja Luke a voda je značajno otežala prometovanje cestom koja povezuje taj grad s Prnjavorom. U lječilištu Banja Kulaši kod Prnjavora poplavljeni su gotovo svi objekti za smještaj pacijenata.

Informacije s područja Brčkog govore kako je u toj općini usljed porasta vodotoka ugroženo oko stotinu stambenih objekata. Stanje obrane od poplava proglašeno je i u sve tri općine Posavske županije.

Slične informacije pristižu i s područja Tešnja, Doboja i Usore. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene