Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH nije napredovala na putu približavanja EU

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici Bosne i Hercegovine nisu približili tu zemlju Europskoj uniji jer nisu ispunili uvjete, uključujući suradnju s Haškim sudom, izjavio je danas glavni tajnik UN-a Ban Ki-moon.

Predsjedništvo BiH prošle je godine završilo pregovore o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju s Europskom unijom, ali sporazum nije potpisan.

Pročitajte i ovo Rishi Sunak, britanski premijer Izglasan zakon Pala je odluka: Ujedinjeno Kraljevstvo tražitelje azila šalje u Ruandu, stigao odgovor UN-a Aleksandar Vučić suočavanje s istinom Vučić u UN-u pozvao na glasanje protiv rezolucije o genocidu u Srebrenici: "Ne samo da neće dovesti do mira..."

Predsjedništvo je moralo ispuniti četiri uvjeta, a to su: suradnja s Haškim sudom, reforma policije, reforma javne administracije i reforma javnih elektronskih medija.

"Gotovo da nema nikakvog napretka glede plana reformi i BiH se nije približila parafiranju Sporazuma o Stabilizaciji i pridruživanju s EU", navodi se u izvješću.

"Stanje je takvo unatoč činjenici da velika većina građana Bosne i Hercegovine želi napredak glede odnosa s EU", dodaje se.

U izvješću se navodi da su sukobi unutar predsjedništva rezultirali pogoršanjem političke atmosfere zbog "negativne retorike i srpskih i bošnjačkih stranaka".


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene