Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Nasilni Bahtić podnio ostavku na dužnost u stranci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik u Parlamentu Bosne i Hercegovine Sadik Bahtić koji je prošlog tjedna fizički napao ekipu Televizije Federacije BiH (FTV) podnio je ostavku na dužnost člana Predsjedništva Stranke za BiH (SBiH) a stranački vrh u četvrtak ju je i prihvatio.

"To je njegov (Bahtićev) moralni čin. Mislimo da smo ispunili ono što je stranka i najavila da će učiniti", izjavio je dopredsjednik SBiH Beriz Belkić nakon sjednice predsjedništva koje se sastalo u Sarajevu.

Pročitajte i ovo Ivan Tolj "Mi smo izigrani" General Ivan Tolj: "Ako se nastavi narušavanje položaja Hrvata, morat ćemo vratiti Herceg-Bosnu" Požar u kući, ilustracija Selo Hajković Tragedija u susjedstvu: Dvije sestre smrtno stradale u požaru kuće

Sam Bahtić je kazao kako je "svjestan da je pogriješio" te je dodao da je spreman ispričati se novinarima no ponovno je ustvrdio kako je "žrtva udbaške montaže".

"Mene su željeli isprovocirati", kazao je Bahtić dodajući kako su neki zapravo pripremali njegovo uhićenje.

Bahtić je ponovio da neće podnijeti ostavku na zastupničko mjesto u državnom parlamentu iako su ga mediji pozivali da to učini.

Sadik Bahtić je prošlog tjedna fizički napao i istjerao sa stranačke konferencije za novinstvo u Bihaću novinara FTV-a Avdu Avdića i njegova snimatelja.

Televizijska kamera je sve to zabilježila no Bahtić je do četvrtka uporno nijekao da je napao članove ekipe FTV-a.

Zbog njegova ispada pred državnim su parlamentom u Sarajevu prosvjedovali novinari iz desetak bosanskohercegovačkih redakcija.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene