Obavijesti Video Pretražite Navigacija

BiH: Dodik predlaže regionalnu vatrogasnu brigadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Republike Srpske Milorad Dodik predložio je formiranje regionalne vatrogasne brigade Republike Srpske, Hrvatske i Crne Gore radi učinkovitog gašenja požara na tromeđi između BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Dodik je u izjavi za Banjalučke nezavisne novine u srijedu odbacio odgovornost Republike Srpske za požare u Dubrovniku, ali je i najavio kako će se "utvrditi pojedinačna odgovornost ukoliko ona postoji".

Pročitajte i ovo Milorad Dodik NIJE ODUŠEVLJEN Dodik Macronu poslao nesvakidašnju poruku: "Da vam objasnim što se zapravo zbiva..." Zastave Europske unije ESKALACIJA KRIZE Veleposlanici u BiH na hitnom sastanku: Unija neće tolerirati secesionističke korake

Lokalni dubrovački dužnosnici i vatrogasci tvrde kako se požari u Republici Srpskoj noću podmeću da bi se u jeku turističke sezone proširili i na teritorij Hrvatske, odnosno Dubrovnika.

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Miroslav Lajčak je u utorak boraveći u Trebinju, komentirajući širenje požara iz BiH na dubrovačko područje, rekao da se požare ne treba politizirati nego ih zajedno gasiti.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene