Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POLICIJSKA AKCIJA

U BiH uhićeni krijumčari migranata, među njima i policajac: Htjeli su ih nezakonito prevesti u Hrvatsku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje 11 osoba uhitili su u utorak pripadnici granične policije BiH pod sumnjom za organizirano krijumčarenje migranata preko te zemlje prema Hrvatskoj, potvrđeno je iz Tužiteljstva BiH koje vodi istragu.

Policajci su tijekom dana proveli pretrage na 11 lokacija diljem BiH tragajući za 12 osumnjičenih od kojih je 11 odmah uhićeno. Lokani su mediji prenijeli kako je među njima i jedan granični policajac.

Pronađeno je i ilegalno oružje i streljivo.

Uhićenja su provedena u Brčkom te Modriči nakon višemjesečne istrage zbog kaznenih djela organiziranog kriminala i krijumčarenja migranata s područja Bosne i Hercegovine prema Hrvatskoj i drugim zemljama EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna dvojica u bijegu Raskrinkana skupina krijumčara ljudima: Preko BiH kroz Hrvatsku prevezli 61 osobu

Pročitajte i ovo Damir Butina Krijumčar bez vozačke Filmska potjera na D1, policija pucala u zrak: Nakon 20 minuta bježanja zabio se u dva policijska automobila

"Prikupljeni su dokazi da su osumnjičeni djelujući organizirano i u međusobno povezanim radnjama i aktivnostima prokrijumčarili veći broja ilegalnih migranata koji su nezakonito boravili u BiH organizirajući im prijevoz za novčanu naknadu", stoji u priopćenju.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene