Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša pakistanska premijerka i oporbena čelnica Benazir Bhutto izrazila je danas nadu da će formirati vladu nacionalnog jedinstva koja bi zamijenila predsjednika generala Perveza Musharrafa uoči izbora.


Bhutto je u vezi s tim kontaktirala i s ostalim oporbenim vođama, javljaju agencije.

Vezani članci Vili Beroš Gotov sastanak Vlade s veledrogerijama: ''Dogovorili smo otplatni plan do kraja godine''. Ministar financija objasnio detalje Plenković objavio da će umirovljenici dobiti COVID dodatak u iznosima od 400 do 1200 kn - 2 Plenković otkrio iznos COVID dodatka: "Ovime ne kupujemo glasove umirovljenika. Ovo je potez odgovorne Vlade"

"Pregovaram s drugim oporbenim strankama da bih vidjela jesmo li spremni zajednički nastupiti", rekla je za Associated Press u telefonskome razgovoru iz Lahorea gdje je u kućnom pritvoru.

"Želimo vidjeti možemo li sastaviti vladu nacionalnoga jedinstva kojoj bi vlast bila predana", dodala je.

Bivšu premijerku posjetio je Bryan Hunt, generalni američki konzul u tome istočnopakistanskome gradu.

Došao je vidjeti mogu li surađivati s generalom Musharrafom, a ja sam mu rekla da je veoma teško surađivati s nekime tko nas, umjesto prema demokraciji vuče natrag u vojnu diktaturu", objasnila je.

Hunt je rekao da je obavijestio Bhutto o želji Washingtona da
Musharraf ukine izvanredno stanje, povuče se s mjesta glavnoga zapovjednika vojske i oslobodi oporbene političare i medije.

"Moramo djelovati što brže kako bi se slobodni i pošteni izbori
održali na vrijeme", rekao je Hunt.

Sadašnji pakistanski parlament završava svoj petogodišnji mandat 15. studenoga, a i Musharrafov predsjednički mandat istječe u četvrtak, ali ga je on produljio uvodeći izvanredno stanje koje je bacilo Pakistan u duboku političku krizu.

Musharraf bi trebao imenovati privremenu vladu koja će biti zadužena da dovede Pakistan do parlamentarnih izbora koji će biti održani do 9. siječnja, navodi Reuters.