Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bhutto se zalaže za vladu nacionalnog spasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivša pakistanska premijerka i oporbena čelnica Benazir Bhutto izrazila je danas nadu da će formirati vladu nacionalnog jedinstva koja bi zamijenila predsjednika generala Perveza Musharrafa uoči izbora.

Bhutto je u vezi s tim kontaktirala i s ostalim oporbenim vođama, javljaju agencije.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković, Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Govorio i o obnovi Plenković poslao poruku BiH pa poručio: "Naša flota jedna je od najvažnijih na Mediteranu" Ministri - 4 U obilasku države HDZ-ovi ministri se rastrčali po cijeloj Hrvatskoj, ali tvrde da nisu u kampanji: "To su redovne aktivnosti"

"Pregovaram s drugim oporbenim strankama da bih vidjela jesmo li spremni zajednički nastupiti", rekla je za Associated Press u telefonskome razgovoru iz Lahorea gdje je u kućnom pritvoru.

"Želimo vidjeti možemo li sastaviti vladu nacionalnoga jedinstva kojoj bi vlast bila predana", dodala je.

Bivšu premijerku posjetio je Bryan Hunt, generalni američki konzul u tome istočnopakistanskome gradu.

Došao je vidjeti mogu li surađivati s generalom Musharrafom, a ja sam mu rekla da je veoma teško surađivati s nekime tko nas, umjesto prema demokraciji vuče natrag u vojnu diktaturu", objasnila je.

Hunt je rekao da je obavijestio Bhutto o želji Washingtona da
Musharraf ukine izvanredno stanje, povuče se s mjesta glavnoga zapovjednika vojske i oslobodi oporbene političare i medije.

"Moramo djelovati što brže kako bi se slobodni i pošteni izbori
održali na vrijeme", rekao je Hunt.

Sadašnji pakistanski parlament završava svoj petogodišnji mandat 15. studenoga, a i Musharrafov predsjednički mandat istječe u četvrtak, ali ga je on produljio uvodeći izvanredno stanje koje je bacilo Pakistan u duboku političku krizu.

Musharraf bi trebao imenovati privremenu vladu koja će biti zadužena da dovede Pakistan do parlamentarnih izbora koji će biti održani do 9. siječnja, navodi Reuters.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene