Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bhutto pozvala Pakistance na prosvjed protiv Musharrafa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oporbena čelnica Benazir Bhutto pozvala je u ponedjeljak sve Pakistance na prosvjed protiv izvanrednog stanja koje je proglasio predsjednik Pervez Musharraf i najavila da će ustrajati čak i ako je policija pokuša zaustaviti.

Nakon što je 3. studenoga uveo izvanredno stanje u zemlji, Musharrafa kritiziraju protivnici, ali i saveznici sa Zapada koji traže povratak demokracije u tu zemlju koja raspolaže nuklearnim oružjem.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Musharraf: 'Bhutto djelomično odgovorna za svoju sudbinu' Slika nije dostupna Musharraf ljut što ga se dovodi u vezi s ubojstvom Bhutto

Bivša premijerka Bhutto planira predvoditi marš tri do četiri dana, koji bi počeo u utorak iz Lahorea i završio u Islamabadu gdje bi od generala Musharrafa zatražili da napusti dužnost vojnog zapovjednika, nespojivu s predsjedničkom ulogom.

Prosvjednici će tražiti da Musharraf ukine izvanredno stanje, vrati vladavinu ustava, oslobodi tisuće pritvorenih odvjetnika i drugih protivnika, među kojima i članove stranke Benazir Bhutto.

Policija tvrdi da bi Bhutto mogla biti meta samoubilačkog atentata, poput napada u kojem je ubijeno 139 osoba na dan njezina povratka u Pakistan nakon godina egzila.

Musharraf je uveo izvanredno stanje opravdavajući se da mu je cilj zaštititi zemlju od terorista i njihovih napada te miješanja pravnika u politiku. Analitičari i oporba tvrde da je stvarni razlog bio Musharrafov pokušaj da spriječi pravosuđe da njegov reizbor za predsjednika proglasi nezakonitim.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene