Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Musharraf ljut što ga se dovodi u vezi s ubojstvom Bhutto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pakistanski predsjednik Pervez Musharraf se pod paljbom novinarskih pitanja na tiskovnoj konferenciji naljutio što se njega i obavještajne službe dovodi u vezu s ubojstvom oporbene čelnice Benazir Bhutto.

Rekavši da nije "sasvim zadovoljan" istragom koja se vodi o ubojstvu, istaknuo je da ni vlada ni obavještajne službe nisu pokušale sakriti nikakvu "tajnu".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Musharraf poziva snage sigurnosti da se čvrsto postave prema prosvjednicima Slika nije dostupna Sharif pozvao Musharrafa na ostavku

Odgovarajući na optužbe pristaša Bhutto koji prosvjeduju uzvikujući "Musharraf ima krvave ruke", predsjednik države se razljutio: "Iskreno, mislim da je to napad na moje dostojanstvo i zato ću odgovoriti - Nisam ni feudalni ni plemenski vođa, odgojen sam u iznimno uljuđenoj i školovanoj obitelji, na vrijednostima koje zabranjuju ubojstvo i spletkarenje, to je sve što imam reći", dodao je.

Tjedan dana nakon ubojstva Benazir Bhutto za koje su pakistanske vlasti odmah optužile domaću skupinu povezanu s al Qaedom, Musharraf je pozvao Veliku Britaniju da odmah pošalje forenzičare Scotland Yarda, uz obrazloženje da "nije sasvim zadovoljan" tijekom istrage.

Vidljivo je bio ljutit zbog činjenice da je služba za održavanje
cesta šmrkom oprala mjesto zločina odmah nakon ubojstva Bhutto. 

"Siguran sam da to nisu učinili u nakani da unište dokaze i da im obavještajne službe nisu naložile takvo što", rekao je predsjednik odgovarajući na pitanje novinara.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene