Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više problema

Stiže novi udarac Islamskoj državi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa ogranka takozvane Islamske države za Afganistan i Pakistan ubijen je američkom bespilotnom letjelicom u istočnoj pokrajini Afganinstana, rekao je u petak veleposlanik te zemlje u Pakistanu.

"Mogu potvrditi da je lider ISIS-a (kratica za Islamsku državu) Hafiz Said Khan zajedno s visokim zapovjednicima i borcima poginuo u napadu bespilotnom letjelicom 26. srpnja u okrugu Kot u pokrajini Nangharhar u Afganistanu", rekao je Omar Zakhilval, veleposlanik Afganistana u Pakistanu.

Pročitajte i ovo Napad na koncertnu dvoranu u Moskvi Spašavali goli život Svjedoci o paklu koji su prošli u dvorani u Moskvi: "Svi su vrištali, svi su trčali. Bilo je strašno, poput noćne more" Dan nakon terorističkog napada u Moskvi - 1 Iz minute u minutu FOTO Detalji užasnog napada u Moskvi: Svjedoci opisali stravične trenutke, nakon Putina oglasio se i Zelenski

Glasnogovornik američke vojne koalicije u Kabulu rekao je da ne može potvrditi ta izvješća no da dužnosnici provode istragu.

Ako se potvrdi smrt Hafiza Saida Khana bit će to udarac naporima Islamske države, koju Arapi nazivaju Daesh, a angloamerikanci ISIS, da proširi svoju vlast i džihadističke napade na Afganistan i Pakistan.

Nadalje, bio bi to drugi američki udarac ubojstvom visokog zapovjednika IS-a za tu regiju zadnjih mjeseci. U svibnju je bespilotnom letjelicom u Pakistanu ubijen talibanski afganistanski vođa mula Mulah Akhtar Mansur.

IS je ovaj tjedan preuzeo odgovornost za napad na bolnicu u kojoj je ubijeno najmanje 74 osoba u pakistanskome gradu Keti, a odgovornost su za taj napad preuzeli i pakistanski talibani.

Khan je bivši član pakistanskog ogranka talibana koji je prisegnuo na odanost IS-u. Afganistanske obavještajne službe tvrdile su i lani da je ubijen, no to nije bilo nikada potvrđeno.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene