Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jedan je češki beskućnik, očajnički se nastojeći negdje smjestiti, najprije razbio prozor policijskog automobila, zatim jedna ulazna vrata i na kraju bankomat, no to nije bilo dovoljno da ga policija odvede u pritvor, kako je priželjkivao.


'Tijekom policijskog ispitivanja rekao nam je da je nezaposlen, da je beskućnik i da žarko želi da ga pritvorimo', rekao je policajac iz sjevernoga grada Ustija na Labi za list 'Mlada fronta Dnes'. Policija je 30-godišnjega Karela G., nakon prvog prekršaja u kojem je razbio njihov automobil, prevezla na Odjel psihijatrije, odakle je pušten nakon tri dana.

Vezani članci Jan Hamacek i Andrej Babis Rusija poručila da će odgovoriti na protjerivanje diplomata iz Češke: ''Uzvratit ćemo mjerama koje će prisiliti počinitelje da shvate svoju odgovornost'' Cjepivo protiv koronavirusa Europski sud za ljudska prava: Obavezno cijepljenje je legalno i ne krši Konvenciju o ljudskim pravima

Nakon izlaska razbio je vrata jednog skladišta i strpljivo čekao policiju nadajući se da će ga uhititi. Budući da policija ni na taj prekršaj nije reagirala kako je očekivao, slomio je bankomat i počinio štetu od 110.000 kruna (oko 29.000 kuna), no policija je ocijenila kako ni to nije dovoljno da ga se pritvori prije početka sudskog procesa pa je ponovno ostao na ulici.

'Želimo ga ponovno poslati psihijatru kako bi nam pomogao da se ročište održi što prije jer ovaj put ne želimo riskirati čekajući da nekoga ozlijedi', izvijestila je policija.