Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Berlusconi oslobođen optužbi za korupciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milanski prizivni sud je u petak bivšeg talijanskog premijera Silvija Berlusconija oslobodio optužbi za korupciju, potvrdivši prethodnu presudu u slučaju prodaje talijanske prehrambene tvrtke SME.

Berlusconi je optužen za podmićivanje sudaca kako bi spriječio prodaju prehrambene tvrtke SME konkurentskom poduzetniku Carlu De Benedettiju osamdesetih godina prošlog stoljeća, a bivši talijanski premijer i vodeći talijanski političar desnog centra za optužbe je ranije rekao da su "potpuno neutemeljene". 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Poslao poruku biračima Milanović: “Rijeke pravde dolaze, oprat će ovu ustajalu smrdljivu Plenkovićevu močvaru“ Zoran Milanović objava na facebooku Oglasio se Milanović: "Ljudi, oni kradu i svima nam se smiju"

Berlusconi je oslobođen na prvom suđenju 2004. godine no u ožujku ove godine je tužitelj Piero De Petris uložio priziv na tu presudu zatraživši za Berlusconija kaznu od pet godina zatvora.

Suci prizivnog suda Berlusconija su oslobodili optužbe da je podmitio bivšeg rimskog suca Renata Squillantea s 434.000 dolara kako bi presudio u korist Berlusconijeve tvrtke Fininvest u privatizaciji tvrtke SME. 

Navedeni je novac Squillante dobio preko računa odvjetnika
Cesara Previtija, Berlusconijevog bivšeg ministra obrane, koji je osuđen za podmićivanje.

"To je velik rezultat. Nakon 11 godina napora Berlusconiju je
priznato da je potpuno nevin u pogledu svih optužbi", izjavio je
Berlusconijev odvjetnik Nicolo Ghedini. Drugi Berlusconijev odvjetnik Gaetano Pecorella izjavio je da da se čuo s Berlusconijem koji je, kako kaže, bio vrlo uzbuđen zbog presude jer je "bio na meti jedanaest godina, vrijeđan i optuživan tisuću puta".

Protiv Silvija Berlusconija pokretano je više sudskih postupaka a trenutno je u postupku pred milanskim sudom proces zbog isplate 600.000 dolara britanskom odvjetniku Davidu Millsu 2000. godine kako ovaj, navodno, ne bi iznio određene inkriminirajuće pojedinosti o Berlusconijevim poslovima. Berlusconi i Mills poriču i te optužbe.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene